Loading

Well, well, Summer Well! 5 lucruri pe care le-am iubit la ediția 2017

În momentele în care scriem aceste rânduri ne uităm din nou pe video-urile de aseară, de la concertul Editors, ne uităm și la brățara Summer Well de pe mână și parcă n-am vrea să nu mergem și astăzi la Domeniul Stirbey. Cumva, pentru noi, festivalul nu s-a încheiat aseară. Sau nu vrem să se încheie. A fost prea bine! De fapt, cine ar vrea să se termine vacanța?

Daaaaar, să ne revenim și să concluzionăm ediția 2017 a Summer Well. Pffff. Ce mult avem de așteptat până în 2018 și ce greu va fi pentru organizatori să depășească line-up-ul fantastic pe care l-au avut anul ăsta.

Pe scurt, dar cu multe imagini, ne-am adunat puțin și acestea ar fi cele 5 lucruri care ne-au făcut să ne simțim tare bine la Summer Well 2017.

Pentru voi au fost și altele? Chiar vă rugăm să ni le povestiți.

Felicitări organizatorilor că au făcut atâția fani fericiți week-end-ul ăsta! De abia așteptăm să aflăm care va fi line-up-ul 2018. Vom fi cei mai vigilenți din curtea școlii. Haha.

1. Concertul Editors – exact cum ne așteptam

Anul trecut, când un alt festival i-a anunțat în line-up-ul lor pe cei de la Editors, am fost primii care și-au cumpărat bilet. Am plecat în vacanță și urma să ne întoarcem acasă direct la concert. Bucuria nu a durat foarte mult și, din păcate, am aflat tot în vacanță că festivalul este anulat din cauze ciudate. Ne-am supărat, am returnat biletul nu chiar primii, ci printre ultimii pentru că am sperat ca lucrurile să se redreseze.

După o vreme, am aflat că Editors ar urma să vină la Summer Well. Recunoaștem, am fost sceptici și am tot așteptat să vedem dacă rămân confirmați până la final. Și au rămas, iar aseară, într-un final, i-am văzut live pentru prima dată.

Așteptările noastre au fost foarte mari. Partea bună, atunci când ai de a face cu profesioniști de la un capăt la altul, este că nu trebuie să-ți faci griji că sonorizarea este nu știu cum sau că nu stai suficient de bine ca să vezi ceva, sau că cei din fața ta filmează non-stop și tu nu mai vezi din cauza lor. Nimic nu mai contează pentru că, de fapt, trebuie doar să asculți și să dansezi. Și asta am făcut aseară. După cum veți vedea, fotografii nu am făcut foarte multe, dar nu ne pare rău. Unele momente trebuie să fie trăite pur și simplu. 

Mulțumim, Editors & Summer Well! Aseară am fost cei mai fericiți!

festivalier

festivalier

festivalier

2. Night Picnic și ideea de a invita Orchestra Simfonică să interpreteze piesele trupelor din line-up

S-ar putea să fim subiectivi acum, dat fiind că unii dintre noi ascultă muzică clasică și de abia așteaptă Festivalul Enescu (btw, vom reveni cu detalii soon), însă ne-a plăcut din prima ideea de a invita Orchestra Simfonică București să interpreteze 11 piese ale celor 11 trupe invitate la ediția 2017.

S-a dovedit a fi un start foarte bun, am intrat cu toții în atmosfera festivalului și evenimentul ne-a făcut să așteptăm și mai tare să vedem trupele live.

Sperăm ca Night Picnic să devină o tradiție. 

3. Toată ziua de duminică, adică Day 2

Ne-a plăcut ziua 0, adică Night picnic, ne-am simțit foarte bine și la Day 1, adică sâmbătă, dar dintre toate zilele festivalului, cea de duminică ne-a plăcut cel mai mult, de la un capăt la altul.

Când am ajuns ieri, inițial intenționam să vedem cum e cu tiroliana peste lac, dar concertele și atmosfera din zona Main Stage-ului au fost atât de tari, încât am uitat și de tiroliană și de tot. Asta înseamnă să fii festivalier cu adevărat! Haha.

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

festivalier

4. Organizarea – starea de vacanță de peste tot

Când ești în vacanță n-ai nicio grijă. Te plimbi de colo colo, mai mănânci un desert, mai vezi un lac sau o mare, te mai întâlnești cu cineva, asculți muzica ta preferată, te uiți la filme și așa mai departe.

Summer Well chiar e ca o vacanță în mijlocul verii, aproape de casă (pentru cei care stau în București), dar cumva și suficient de departe cât să merite să stai în camping-ul special amenajat de organizatori în apropierea festivalului.

festivalier

5. Summer Well – a family festival like no other

Spunea cineva pe Facebook că nu a mai văzut în România un public atât de tânăr la un festival. Înițial am crezut că se referă la o medie de vârstă de 25 de ani (pe unde s-ar situa publicul Electric Castle, spre exemplu), însă, de fapt, discuția era despre cei mici și foarte mici, despre familiile care au venit cu copiii în vacanță la Summer Well. 

Partea frumoasă este că și organizatorii au avut grijă de partea asta. Copiii până în 12 ani puteau intra gratuit dacă erau însoțiți de un părinte cu bilet sau abonament la festival. Dar asta nu e singura fericire. După ce ajungeau în incinta Summer Well, copiii aveau ce să facă acolo. Erau spații special amenajate pentru ei (cum ar fi Orange Cinema cu desene animate), astfel încât să se poată bucura de atmosfera de vacanță, în timp ce părinții puteau asculta și ei live trupele lor preferate.

Ne-a plăcut treaba asta, mai ales că mulți și chiar foarte mulți copiii aveau căști de protecție și păreau să se distreze din plin. Plus că am sesizat și un wildlife point care i-a distat destul de tare, detalii mai jos.

festivalier

festivalier

 Ne vedem la Summer Well 2018!

Hint pentru organizatori: nu că am zice ce am vrea să primim și noi cadou la anul, dar Of Monsters & Men, The Lumineers sau Mumford & Sons ne-ar cam bucura.

 

Leave a Reply

X