Loading

Work-shop-urile Sonoro – Interferențe: 7 zile pentru înscrieri

Dacă vă amintiți, în toamnă v-am povestit cât de mult ne-a plăcut la Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Am fost atât la Gala de deschidere, cât și la concertele de pe parcusul ediției 2016 și am rămas cu multe momente speciale. Am decretat că fie ce-o fi, nu vrem să lipsim de la nicio serată SoNoRo de acum înainte.

Festivalier

SONORO – INTERFERENȚE: PROGRAM EDUCATIV PENTRU TINERII MUZICIENI

Un alt lucru pe care îl apreciem foarte mult la acest festival este felul în care organizatorii îi ajută pe muzicienii tineri să prindă curaj și să aibă o experiență muzicală relevantă, alături de artiști de talie internațională. SoNoRo-Interferențe, programul educativ din cadrul Festivalului SoNoRo, presupune organizarea a trei work-shop-uri de câte o săptămână în Italia, la Montepulciano (Palazzo Ricci), în România, la Portul Cultural Cetate, și în Germania, la Bad Endorf.

Avem nevoie de adevăraţi muzicieni, nu doar de buni instrumentişti”, susțin organizatorii Festivalului SoNoRo

Pentru cine sunt aceste trei work-shop-uri? Pentru tinerii muzicieni cu vârstele cuprinse între 14 și 31 de ani, mai exact data naşterii să fie între 1 ianuarie 1985 şi 31 decembrie 2003.

Festivalier

Cine sunt profesorii? Diana Ketler (pian), Janis Maleckis (pian), Daniel Rowland (vioară), Alissa Marhulis (vioară), Philippe Graffin (vioară), Christoph Wyneken (vioară), Răzvan Popovici (violă), Alexander Bouzlov (violoncel), Justus Grimm (violoncel) și Marcin Sieniawski (violoncel).

Când vor avea loc audițiile? 
– 17 februarie 2017, ora 15.00 – Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gh. Dima”
– 18 februarie 2017, ora 10.30 – București, Universitatea Națională de Muzică București, sala George Enescu

Există burse? Da, iar acestea acoperă:

  • gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel)
  • acoperirea costurilor de transport din București la localitatea work-shop-ului;
  • cazarea şi masa gratuite pe durata work-shop-ului.

Cei care doresc să se înscrie la work-shop-urile SoNoRo – Interferențe sunt rugați să completeze formularul de pe site-ul SoNoRo, www.sonoro.ro, până pe 13 februarie 2017. Mai sunt 7 zile, dar din ce-am văzut noi, formularul nu este deloc complicat, așa că timpul este cu noi.

Festivalier

Aaaaa și am uitat un detaliu foarte important: cele mai bune ansambluri formate pe parcursul work-shop-urilor SoNoRo – Interferențe vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului SoNoRo 2017. Așa că, de abia așteptăm să-i vedem pe scenă pe muzicienii selectați. Nu de alta, dar am zis că nu mai ratăm nicio ediție 🙂

Festivalier

Credit foto: Festivalul SoNoRo.

 

Leave a Reply

X