Loading

Zarvă în Poiana Lupului – începe Gărâna Jazz Fest!

Mult a fost, puțin mai este. Bagajele sunt aproape gata, vremea pare să coopereze cu noi, line-up-ul de anul acesta arată foarte bine și de abia așteptăm să-i ascultăm live pe toți artiștii, dar mai ales pe unii dintre ei despre care am și scris aici.

La Poiana Lupului, locul în care are loc de 20 de ani Gărâna Jazz Fest, zarva este în toi. Organizatorii pun la punct ultimele detalii, casele din sat sunt pregătite pentru a-i găzdui pe iubitorii de jazz care vin din toate colțurile țării, dar și de pe alte tărâmuri mai mult sau mai puțin îndepărtate, artiștii fac repetiții peste repetiții, scena este aproape gata, iar trunchiurile de copac așezate în șir în fața scenei așteaptă să fie ocupate de toți cei care ajung la festival.

Timpul va fi măsurat în note de jazz în următorul week-end, când se va desfășura a 21-a ediție a Gărâna Jazz Fest. Atmosfera, oamenii și muzica fac din Gărâna un spațiu atipic. Dacă mergeți acum pentru prima dată, veți înțelege la ce ne referim. Dacă sunteți deja la multe ediții de festival, atunci știm cu toții despre ce este vorba.

What is music to you? What would you be without music? Music is everything. Nature is music (cicadas in the tropical night). The sea is music, the wind is music. The rain drumming on the roof and the storm raging in the sky are music. Music is the oldest entity. The scope of music is immense and infinite. It is the ‘esperanto’ of the world – Duke Ellington

Ne vedem în Poiana Lupului și, până atunci, vă lăsăm cu câteva dintre fotografiile realizate de Horațiu Șovăială, parte din albumul ”Gărâna Jazz Festival 20” care prezintă oamenii, stările și faptele care au definit festivalul în istoria sa recentă. 

Leave a Reply

X