Loading

Festivalului Național de Improvizație – !MPRO

Improvizația prinde tot mai mult avânt și pe la noi. Festivalului Național de Improvizație – !MPRO – ajunge anul acesta la ediția a X-a și își propune să ofere o nouă formă de divertisment participativ de calitate, cu spectacole fresh, susținute atât de improvizatori experimentați, cât și de improvizatori debutanți.

!MPRO 2022 va avea loc în perioada 15-18 septembrie, la TEATRUL RECUL, din București, și va fi într-o formulă nouă, cu o componentă internațională și cu ateliere atractive care să sublinieze impactul improvizației în comunitate și în dezvoltarea personală a improvizatorilor.

Cum arată programul acestei ediții?

Programul ediției include o primă seară, cu acces gratuit, în care veți vedea un spectacol de debut selectat în urma unui open call, un spectacol Stuck In The Middle în limba engleză cu invitatul special Joe Bill, improvizator celebru și mentor, și trainerii festivalului, precum și o sesiune de Impro Jam deschisă tuturor participanților doritori.

Celelalte trei seri ale festivalului vor prezenta publicului 6 spectacole în formate diferite, regizate de 6 traineri, prezentate în premieră națională. Acestea vor fi realizate cu improvizatori selectați în urma unui casting și produse integral de festival. Accesul se va face pe bază de bilete și abonamente.

Important de știut: improvizatorii debutanți sau profesioniști vor putea participa la patru ateliere cu invitatul special, improvizatorul american Joe Bill.

Despre !MPRO2022

!MPRO2022 sărbătorește comunitatea teatrului de improvizație la a X-a ediție a primului și unicului Festival Național de profil din România, ce reunește spectacole interactive, formate noi, ateliere susținute de artiști români și internaționali, atât pentru încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști, cât și pentru promovarea acestei arte către publicul larg.

Înființat în 2013 de Monica Anastase, proiectul realizat de Asociația Tam-Tam a reușit să atragă un public numeros cu spectacole de înaltă calitate, precum și să susțină procesul de conectare și evoluție artistică într-o comunitate la extinderea căreia a contribuit constant.