Loading

FITS 2022: Frumusețe

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) va avea loc în acest an între 24 iunie și 3 iulie. Vor fi aproape 575 de spectacole, cu 3300 de invitați din 75 de țări, în 70 de spații de joc.

Biletele încă pot fi achiziționate pentru 116 reprezentații fizice (Faust este deja sold-out), dar și bilete pentru 37 de spectacole ce pot fi vizionate online, cu prețuri cuprinse între 30 și 150 de lei. De asemenea, pe site-ul FITS – www.sibfest.ro – se regăsesc informații pentru alte peste 170 de spectacole cu acces liber.

Tema propusă de organizatori pentru această ediție este FRUMUSEȚE. 
În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume. Se întorc spectatorii la ei acasă, se întorc voluntarii la ei acasă, se întorc artiștii la ei acasă, pornind de la Aleea Celebrităților și până la fiecare din cele 70 de spații de joc”, spune Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

 

Artiștii excepționali care se alătură constelației de pe Aleea Celebrităților la a 29-a ediție a Festivalului sunt: Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski și Sasha Waltz. De asemenea,  în acest an, cei care optează pentru spectacole online (atât în direct, cât și înregistrate) se pot bucura și de abonamentele în valoare de 400 de lei dedicate acestei secțiuni și vor avea la dispoziție un interval de 24 de ore pentru vizionarea spectacolelor, dar și un număr de telefon dedicat pentru suport tehnic, cu program prelungit.

Între 24 iunie și 3 iulie, ne vedem la FITS cu 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferințe și concerte, evenimente speciale și întâlniri memorabile, exuberanță nesfârșită, dar și prilejuri pentru introspecție.

Întregul program poate fi verificat aici.

Festivalier #găseșteFRUMUSEȚE la ediția 2022 FITS. Sper să ne vedem acolo!