Loading

Recomandare de week-end: {st.art: Festival

În cazul în care nu știați ce să faceți week-end-ul ăsta, avem noi o super recomandare: {st.art, un festival urban în aer liber, care are loc de două ori pe an, primăvara și toamna, în centrul Bucureștiului. Acum va fi a doua ediție, prima a avut loc în luna mai.

{st.art: Festival aduce în centrul orașului, în aer liber, muzica și arta new media și va avea loc chiar pe 10-11 septembrie, în zona Calea Victoriei, pe străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi.

Line-up 

Fără prea multe intro-uri, iată pe cine veți putea asculta sâmbătă și duminică:

  • Sâmbătă, 10 septembrie, pe scena festivalului vor urca Mahony, Kov, Paulina, Silence Path, iar de la ora 23.00, Mohony și Kov dau startul After Party-ului la Kristal Glam Club.

  • Duminică, 11 septembrie, ne vom întâlni la scena {st.art: cu Loredana, Mirabela Dauer, Mahony, Dobrikan, Du MAD, Afgo, Cesar Bîtlan, Silence Path.

Loredana și Mahony vin la {st.art: Festival cu o colaborare inedită. Cei doi artiști vor urca împreună pe scena festivalului unde se va auzi în premieră remixul celebrei piese ”Buna seara, iubite”, semnat de Mahony. Piesa, lansată în varianta originală în 1987, este pentru prima dată remixată. Cei doi artiști au ales o abordare nonconformistă, ușor funk, cu un groove contemporan, păstrând calitățile vocale deosebite ale Loredanei. Piesa se va auzi în premieră pe 11 septembrie seara, pe scena {st.art:

  • Mirabela Dauer va avea un special live act alături de Dobrikan, duminică seara

New Media Art

La acest festival nu va fi doar muzică, ci și new media art. Artiștii contemporani prezenți la {st.art: vor oferi publicului experiențe de tip multivers, instalații audio-video interactive și multisenzoriale, proiecții generative și de realitate augmentată, video mapping.

Pe toată durata festivalului publicul va putea interacționa cu lucrările video realizate de Andrei Cozlac – ”Reactive Fountain”, ”Handy sound”, ”Talking Forest”; cu lucrările supradimensionate – ”Astral Head” și ”Astral eye” – sculptate de Georgea Dura și incluzând proiecții semnate Dromp, sau cu lucrările Alexandrei Teletin.

 

Artistul Radu Martin va aduce în festival două lucrări interactive – ”Neural Eye” și ”Click” – prin care spectatorul însuși, în timp real, devine factorul de generare al imaginii artistice pe care o privește.

Identitatea vizuală a acestei ediții a festivalului este în sine o formă de new media art, fiind creată de artistul vizual Mihai Băncilă, Vicepreședinte al Filialei de Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din Romani, folosind AI (artificial intelligence).

Good to know / Chestiuni logistice de știut

Pe durata festivalului, străzile Ilfov și Inginer Guglielmo Marconi, unde se desfășoară festivalul, devin pietonale, fiind închise traficului rutier.

Porțile festivalului se deschid în fiecare zi la ora 13.00.

Abonamentele pentru ambele zile ale festivalului pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro, Kompostor, Iabilet.ro la preţul de 75 de lei, până pe 9 septembrie. Biletele pentru o zi de festival se pot achiziționa la prețul de 50 de lei până pe 9 septembrie. Biletele vor fi disponibile și în zilele festivalului, la intrare, la prețul de 100 de lei / abonament și 70 de lei / bilet de o zi.

Copiii sub 7 ani au accesul gratuit în cadrul evenimentului, în compania unui părinte. Accesul minorilor va fi interzis după ora 19:00.

În cazul persoanelor cu dizabilități încadrate într-o categorie de handicap, aceștia și însoțitorii acestora, beneficiază de acces gratuit pe parcursul celor 2 zile de festival, în limita a 100 de abonamente. Solicitările pot fi trimite la adresa contact@readytostart.art.

Detalii și updates despre festival sunt pe conturile oficiale: