Loading

Romanian Jewelry Week s-a încheiat – cine sunt câștigătorii

A treia ediție Romanian Jewelry Week, cel mai amplu eveniment dedicat bijuteriei contemporane, s-a încheiat duminică, 9 octombrie cu ceremonia de decernare a premiilor la Biblioteca Națională a României. Peste 3.000 de vizitatori au admirat bijuteriile de autor din locația centrală și din celelalte locații conexe.

Astfel, Bucureștiul s-a bucurat timp de cinci zile de expoziții cu peste 190 designeri internaționali, conferințe, workshop-uri de bijuterie contemporană, tururi ghidate la Muzeul de Istorie Națională și la Muzeul Cotroceni, expoziții și târguri de bijuterie contemporană dedicate la Galateca, AlbAlb și Dizainăr.

Premiile Romanian Jewelry Week 2022

Marele Premiu Romanian Jewelry Week a fost câștigat de LILY KANELLOPOULOU, designer din Grecia, absolventă a Școlii de Bijuterie din Florența – Alchimia: „Lucrul cu același material timp îndelungat îți aprofundează cunoștințele și uneori te conduce la descoperiri neașteptate.”

LILY KANELLOPOULOU
  • THE EMERGING DESIGNER AWARD: Leticia Domingues and Roberta Consalvo Sances.
  • THE AWARD FOR EXCELLENCE IN TECHNIQUE: Jennifer Wells și Tomas Miskovic.
  • THE AWARD FOR EXPERIMENTATION AND INNOVATION: Andreia Gabriela Popescu și Yiota Vogli.
  • THE AWARD FOR SOCIAL MESSAGE: Xinyi Wang.
  • THE ILIAS LALAOUNIS JEWELRY MUSEUM AWARD: Qi Han și Anna Fanigina.
  • THE BRUSSELS JEWELRY AWARD: Roberta Consalvo Sances.
  • THE ISRAEL BIENNALE OF CONTEMPORARY JEWELRY: Roberta Consalvo Sances.
  • THE MILANO JEWELRY WEEK AWARD: Angela Ciobanu, Anita Polici, Elisabetta Nevola, Francesca Pennesi, Gena Tudor, Leticia Domingues, Lorena Jarpa, Lucica Rus, Qi Han, Silvia Cruceru, Andrea Vaggione și Xinyi Wang.
Qi Han

INFO

Evenimentul a fost organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul Bibliotecii Naționale a României și susținut de EUROINS și Banca Transilvania.

Design expoziție semnat de Kaustik.

Parteneri culturali – Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, AlbAlb, Dizainăr, Galateca, Acuarela, Imbold Arts, The Station, SMCK on Reel, Kulterra, Kraft Market.

Parteneri media – Radio Guerilla, Elle, Aici a Stat, Cover Stories, Curatorialist, Designist.ro, Dreamingof.net, Feeder.ro, Festivalier, Igloo, IQAds, Lost in Jewelry Magazine, Femeia, Modernism.ro, Revista Atelierul, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Cum a fost la Romanian Jewelry Week 2022 și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/și https://www.facebook.com/romanian.jewelry.week