
TOP 5 muzee de văzut vara asta în București
1. Muzeul de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru Furnica-Minovici”
Casa-muzeu a fost concepută special pentru a expune comorile artistice pe care Ing. Dumitru Furnică – Minovici le-a colecţionat de-a lungul vieţii sale. Colecția a fost achiziționată din anticariate și/sau licitații de artă ale Europei, este compusă din vitralii (datate sec. XIII-XIX), mic mobilier de artă (sec. XV-XIX), carte veche, tapiserii, picturi și multe altele. Pe lângă asta, muzeul are și o grădină interioară în stil italian.
→ Strada Doctor Nicolae Minovici, Herăstrău, București
2. Muzeul Zambaccian
Muzeul Zambaccian, o filială a MNAR, are artiști precum Grigorescu, Aman, Picasso, Matisse, Luchian, Ressu, Pallady, Baba. Casa lui Zambaccian, proiectată de arhitectul C.D. Galin, a fost special gândită nu numai ca spațiu de locuit, ci și ca spațiu expozițional pentru opere de artă. Casa era deschisă o zi pe săptămână pentru publicul amator de artă încă de la terminarea construcției, în 1942.
p.s.: aici veți găsi și un portret al lui Zambaccian, pictat de Corneliu Baba.
3. Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck
Colecția „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck” cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe. La acestea se adaugă o serie de plachete și medalii lucrate în bronz și alte obiecte de colecție, monede antice și icoane. În fotografia de mai jos este spectaculoasă și intima curte a casei-muzeu.
→ Str. Vasile Alecsandri, la nr. 16, București
4. Muzeul Theodor Aman
Muzeul Theodor Aman este una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti, păstrând atmosfera vieţii din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman. Cele 33 de acuarele aflate în patrimoniul Muzeului Theodor Aman fac parte din colecția artistului sau a familiei acestuia.
→ Str. C.A. Rosetti nr. 8, București

5. Muzeul Theodor Pallady
Deși cu o colecție de artă destul de subțire, casa în care trăiește muzeul merită cu vârf și îndesat vizitată. Theodor Palldy s-a născut la Iași și a devenit în Paris bun prieten cu Matisse. Clădirea în care funcționează muzeul, cunoscută și drept Casa Melik, construită în 1770, este una dintre cele mai vechi (unii spun că ar fi chiar cea mai veche) şi frumoase case negustorești din Bucureşti și singura deschisă publicului.
Aici simți că timpul e nederanjat, parchetul scârțâie la fiecare pas și viața așteaptă tihnită să reînceapă.
→ Str. Spătarului 22, București
