Loading

VERTIGO Dance Company [FITS 2022]

Am văzut un alt spectacol de dans contemporan reușit: Vertigo  Dance Company, compania de dans care trăiește și lucrează în perfectă comuniune cu natura în așezarea ecologică Eco-Art Village din Israel. Reciclează, transformă materiale, repetă într-un studio cu ferestre mari și munți în depărtare, înconjurați de plante. Fac duș în aerul liber, cu apă colectată de pe acoperiș și reciclată în plante.

Stilul de viață început de fondatorii Vertigo Dance Company, Noa Wertheim și soțul ei, Adi Shaal, a fost dansat la FITS. Spectacolul Grădina Paradisului, de la care unii prieteni au plecat cu lacrimi în ochi, a fost despre viața noastră împreună. Despre comunități, despre cum atunci când suntem aproape de dispariție, comunitatea ne poate ajuta să rămânem. Mult zbucium (o temă recurentă, din păcate, în cultura Israelului), multe îmbrățișări, căutări și armonii regăsite.

A fost straniu să plec din sala de spectacol și să mă întorc la realitatea noastră, a vieții din Sibiu. Timp de o oră reușisem să trăiesc, cumva, în limbajul lor – un limbaj care într-un zbucium total a devenit, totuși, lipsit de zgomot.

Foto credit: FITS
Coregrafia: Noa Wertheim
Asistent coregraf‏ie: Rina Wertheim-Koren
‏Muzica originală: Itamar Doari
Dansatori: Etai Peri, Sian Olles, Daniel Costa, Eden Ben Shimol, Yarden Oz, Ruth Ben David, Ilan Golubovich / Theo Samsworth, Micah Amos
Manager: Sandra Brown
Scenografie: Zohar Shoef
Styling: Rosie Canaan
‏Lumini: Dani Fishof – Magenta